Vroeg of laat heeft elk bedrijf een goede advocaat ondernemingsrecht nodig. Logisch dat je in zo’n geval de beste ondernemingsrecht advocaat zoekt. Wij helpen je om tijdens het zoekproces niet verdwaald te raken.
Stel vast wanneer je een ondernemingsrecht advocaat moet inhuren
Vaak geldt: hoe eerder je contact legt met een goede advocaat ondernemingsrecht, hoe beter jouw bedrijf beschermd is. Natuurlijk moet je er budget voor reserveren. Betrouwbare juridische kennis is immers niet gratis.
Zit je in de startfase van je onderneming, begin dan je oriëntatieronde naar een ondernemingsrecht advocaat, door te informeren naar de tarieven die voor basisdiensten in rekening worden gebracht. Denk hierbij aan de kosten van een eerste consult en voor de werkzaamheden die nodig zijn bij de bedrijfsoprichting.
Ieder bedrijf is anders. Maar ga je een partnerschap of samenwerking met een investeerder aan, laat dan altijd een advocaat ondernemingsrecht meekijken. Ook het sluiten van een huurovereenkomst is een belangrijk moment. Zorg altijd dat je jezelf niet vastlegt op een verkeerd contract. Want zelfs de beste ondernemingsrecht advocaat kan weinig meer voor je doen als je al getekend hebt.
Richt je op het soort ondernemingsrecht advocaat dat je nodig hebt
Sommige ondernemingsrecht advocaten zijn erg goed in productaansprakelijkheid. Ook patenten en handelsmerken vormen een specialistisch terrein. Bij het oprichten van een BV of NV heb je ook graag de beste advocaat ondernemingsrecht aan je zijde.
Meestal is het voor jouw bedrijf het beste als je naar een langdurige relatie met je ondernemingsrecht advocaat streeft. Veel van het werk zal door hem worden gedaan. Is er een keer bijzondere kennis nodig, dan kan hij je in contact brengen met een specialist. Dit kan iemand van hetzelfde kantoor zijn, maar evengoed iemand van buiten.
Beschouw je bedrijfsadvocaat als je juridische dokter. Controles en standaard bedrijfsjuridische handelingen verricht hij zelf. Is er specialistische kennis nodig, dan houdt hij altijd een goede collega als specialist paraat.
Zit je in een speciale markt of in een bepaalde niche, controleer dan eerst of de advocaat die jij op het oog hebt hier wel kaas van gegeten heeft. Twijfel je daaraan, zoek dan even verder.
Grotere advocatenkantoren
Een groot kantoor heeft vaak een schat aan ervaring en andere juridische middelen in huis. Daar kun je bijvoorbeeld een beroep op doen bij complexe rechtszaken. Vaak liggen de kosten per uur wel hoger. Ga je bij zo’n kantoor op bezoek en voel jij je er thuis, dan kan dat een goed begin zijn.
Leg wel zoveel mogelijk vast wie er voor jouw bedrijf gaat werken. Niet die net afgestudeerde rechtenstudent, maar liever een ervaren ondernemingsrecht advocaat die de komende jaren van plan is om aan dit kantoor verbonden te blijven.
Mix van groot en klein
Zit de beste ondernemingsrecht advocaat naar jouw gevoel bij een klein kantoor, informeer dan vooraf of dit kleine kantoor zo nodig bereid is om met advocaten van een ander (groot) kantoor samen te werken. Zo kun je voor de dagelijkse dingen bij het kleine kantoor terecht, terwijl je in bijzondere gevallen op een krachtenbundeling kunt rekenen.
Kleine(re) advocatenkantoren
Bij een klein kantoor of bij een zelfstandig werkende advocaat, krijg je vaak de meeste aandacht. Vaak hangen de advocaten samen met collega’s in een netwerk, zodat specialisatie steeds voorhanden is. Jouw belangen zijn dan goed gedekt. Verwacht je als bedrijf te groeien? Bespreek dan alvast of het netwerk van de betreffende ondernemingsrecht advocaat daar ook genoeg ondersteuning bij zal kunnen bieden.
Bij elke keuze voor een advocaat geldt: Kan een gebeurtenis ook klanten, verkopers of partners in het buitenland raken, informeer dan of daarvoor ook genoeg kennis en contacten aanwezig zijn.
Ook goed om naar te kijken:
- Is de advocaat of het kantoor lid van een beroepsvereniging?
- Worden er af en toe kennisavonden voor klanten georganiseerd?
Je op je gemak voelen bij de tariefstructuur
Aarzel niet om over het honorarium te beginnen. Let er ook op dat de advocaat ondernemingsrecht die jij op het oog hebt hier transparant op reageert. Dat biedt zekerheid en stelt jou in staat de juridische kosten van je bedrijf te plannen.
Bedrijfsadvocaten werken meestal met een uurtarief. Werkzaamheden worden ook altijd in gedeelten van zo’n uur gefactureerd. Maar er zijn ook advocaten ondernemingsrecht die een vast bedrag per prestatie afspreken. Dat geeft ook veel houvast. Daarnaast worden er vaak mengvormen gehanteerd. Werkzaamheden met een onbekende duur factureert de advocaat dan per uur. Standaard werkzaamheden voor een vastgelegd tarief. Overleg dit soort zaken van te voren. Bijvoorbeeld tijdens een kennismakingsgesprek.
Ga jij dus op zoek naar de beste ondernemingsrecht advocaat, maak dan gebruik van de bovenstaande tips. Ga je hier zorgvuldig mee om, dan zal dit zeker helpen om voor jouw bedrijf een goede advocaat ondernemingsrecht te vinden.
Behoefte aan juridische hulp?
De juristen van de Omnius Intakebalie helpen je bij het selecteren van de juiste advocaat en het doorgeven van je contactaanvraag. De adviezen van de intakebalie zijn kosteloos en vrijblijvend.
Omnius Intakebalie is onderdeel van een landelijk netwerk van meer dan 300 advocaten en notarissen. Hierdoor heb je altijd een advocaat of notaris in de buurt.
7 dagen per week bereikbaar | Gratis juridische intake | Juridische oplossing voor elke situatie | Eerlijke tarieven
500+ kozen voor juridische hulp via advocaat-kosten.nl
Erg prettig om met een professional van gedachte te wisselen en advies te ontvangen.
Zeer fijn contact en duidelijke tips. Soms wat moeilijkere termen maar dat hoort er bij.
Zeer correct en duidelijke uitleg, ben zeer tevreden!
Vlotte reactie op mijn vragen, adviezen gekregen waar ik mee verder kon.
Snelle reactie. Vriendelijk geholpen en goed doorverwezen naar de juiste advocaat.
We zijn goed en duidelijk geholpen en het was duidelijk dat mevrouw ons goed hielp met hoe we verder moesten met ons probleem.